Cégünkről

Történet

A Gallicoop-ot 1989-ben alapították 40 millió forintos alaptőkével Szarvason. Az 1 652 millió forintos, zöldmezős beruházásként induló vállalkozás az elmúlt 25 évben hatalmas változáson ment át, mind tevékenységét, mind pedig a vállalat szerkezetét tekintve. Az eleinte kizárólag vágóhídként működő cégnél az első legjelentősebb változás az 1992-ben bekövetkezett tulajdonos- és vezetőváltás volt. A tulajdonosok a vágóhidi alaptevékenységet évről-évre tudatosan bővítették, aminek követ- keztében a kezdeti 1700 tonna vágás ma már eléri a 40 000 tonnátEnnek megfelelően a második fontos fejlesztési lépés a takarmánykeverő üzem 1994-es megvásárlása volt. Ezzel a lépéssel kezdődött az integráció fejlesztése, mert a takarmánykeverő megvásárlása meghatározta a későbbi irányt is. A készítménygyártás már az első perctől tervben volt, az épület is úgy épült, ám nem volt akkor még megfelelő technológia és géppark. Ma a Gallicoop késztermék gyártási volumene eléri az évi 7 ezer tonnát. A készítménygyártás után a következtő meghatározó fejlesztés a panírozóüzem építése volt: az üzem először félkésztermékek gyártására volt berendezve, ám a félkésztermékek lassan kiszorulnak a piacról az élelmiszerbiztonsági szempontok miatt, így szükségessé vált a bővítés egy készresütő vonallal. Ennek révén sikerült elérni azt, hogy a Magyarországon készülő 20-25 ezer tonna panírtermékből 4 ezer tonnát a Gallicoop állít elő.

A Gallicoop számokban

 

Küldetésünk, tevékenységünk

 

Az alapítók hitvallása és a Gallicoop küldetése az, hogy a fogyasztók számára biztonságos és jó minőségű termékeket állítsunk elő, amelynek köszönhetően a 25 év alatt piacvezető szereplőjévé váltunk a hazai piacnak. A felelős vállalati működés jegyében kiemelt fontosságot tulajdonítunk a fenntartható működés elvének. Az élelmiszeripar, és azon belül a baromfitartás- és feldolgozás jelentős környezetterheléssel jár, ezért a cég működése minden területén hangsúlyt helyezünk a környezetbarát megoldások alkalmazására, bevezetésére, amellyel versenytársainknak is példát kívánunk mutatni.

  • A hulladékok korszerű és környezetbarát módon Magyarország legnagyobb kapacitású biogáz üzemében kerülnek feldolgozásra.
  • Saját biológiai szennyvíztisztítót építettünk, ennek révén szennyvíz nem hagyja el a telep területét, ezért egyharmadával csökkent a város szennyvíztisztítójának terhelése is.
  • Saját vízbázissal rendelkezünk, központi telep- helyünkön 7 db mélyfúrású kút működik.

Társaságunk az ország legnagyobb zárt rendszerű pulykahús-termelő integrációjával rendelkező vállalat. Tevékenységünk két fő területre bontható:

  1. Az egyik a termelési és értékesítési rendszer, amelybe beletartozik a pulykakeltetés és a felhizlalt pulykák feldolgozása, a húskészítmények előállítása, valamint értékesítése.
  2. A másik a termelési integráció, amely felöleli a feldolgozásra kerülő pulykák előnevelését, hiz- lalását, de az ehhez szükséges tojástermelést és törzstartást is, amit külső partnereink végeznek.

A fentiek jelentik a „szántóföldtől az asztalig” működési vertikumot, amelyben a munkafo- lyamat minden lépését ellenőrizzük, a speciális baromfitakarmány előállításától a pulyka fel- nevelésén, feldolgozásán és csomagolásán át egészen a végtermék piacra kerüléséig.

A Gallicoop termékeinek magas minőségét és biztonságát a 6 csillag garantálja: magyar tulajdon, magyar munkaerő, magyar alapanyag, magyar szakértelem, magyarországi feldolgozás, magyar takarmány.

Minőség- és környezeti politika

 

 

Piacaink

 

 

Mára a Gallicoop, mint vállalat és márkanév egyet jelent a megbízható, egészséges és minőségi termékekkel. A friss pulykahúsok mellett már közvetlen fogyasztásra szánt, és minőségileg korszerű termékek széles skálá- jával rendelkezünk. A termékkínálatot a kolbász- és sonkafélék, a felvágottak és májasok, a főtt-füstölt és szárazáruk, a párizsi és virsli félék, valamint a panírozott termékek jelentik. A cég termékei eljutottak Olaszországba, Angliába, Írországba, Franciaországba, Németországba, Portugáliába, de kiemelt fontossággal kezeljük a közeli piacokat is, mint például Ausztria, Horvátország, Románia. Korábbi időszakban a cég megcélozta a keleti piacokat is, ahol Japánban sikerült a piacra bejutni, és esetenként szállított Tajvanra, Dél-Koreába, Hong Kongba és Oroszországba is. A Gallicoop számára az export alapvetően fontos, hiszen a cég által előállított 10 ezer tonna pulykamell mennyiséget alapvetően export oldalon lehetséges értékesíteni.
 

 

Díjak, tanúsítványok

 

 

Társaságunk a fogyasztói bizalmat az Európában is használt és elismert minőségbiztosítási rendszerek és élelmiszerbiztonsági szabványok által is garantálja, ennek megfelelően a legmagasabb szakmai és minőségbiztosítási tanúsítványokkal rendelkezik. 2002-től minden évben sikeresen szerepeltünk különböző élelmiszeripari kiállításokon és a Magyar Termék Nagydíj pályázaton. Öt alkalommal kaptunk Foodapest díjat és az elmúlt 3 évben Superbrand és Business Superbrands díjasok lettünk. 2006-ban a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjjal tüntette ki társaságunkat. Tavaly megkaptuk a Békés megyei Adomány Díjat is, amelyre nagyon büszkék vagyunk.