Cégünkről

Történet

A Gallicoopot 1989-ben alapították 40 millió forintos alaptőkével Szarvason. A több mint másfél milliárd forintos, zöldmezős beruházásként induló vállalkozás az elmúlt harminc évben hatalmas változáson ment át, mind tevékenységét, mind pedig a vállalat szerkezetét tekintve. Az eleinte csak vágóhídként működő cégnél az első legjelentősebb változás az 1992-ben bekövetkezett tulajdonosváltás volt. Az új tulajdonosok a vágóhídi alaptevékenységet évről évre bővítették, a kezdeti 1.700 tonna vágás ma már eléri a 40.000 tonnát. Fontos fejlesztési lépés volt a takarmánykeverő üzem 1994-es megvásárlása, ezzel elkezdődött az integráció fejlesztése is.

A készítménygyártás már a kezdetektől tervben volt, a megfelelő technológia és géppark folyamatos fejlesztése mellett ma a Gallicoop késztermékgyártási volumene meghaladja az évi 8.500 tonnát. A készítménygyártással párhuzamos fejlesztésként a panírozóüzem elindítása is megtörtént: először csak félkész termékek gyártásával, majd az élelmiszerbiztonsági szempontok figyelembevételével készresütő vonallal bővítve jelentős piaci részesedést értek el. A Magyarországon készülő 20-25.000 tonna panírtermékből közel 8.000 tonnát a Gallicoop állít elő.

2020-ban a Gallicoop Zrt. 100%-os részvénycsomagját három hazai magántőkealap – a Takarék, a Béta és a Status Food Magántőkealap – vásárolta meg, ezzel új fejezetet nyitva a fejlesztéseknek, a belföldi és külföldi piaci növekedésnek. A Gallicoop Zrt. ma 1.100 munkavállalót foglalkoztat, integrált termelőin keresztül pedig további 1.000 fő megélhetését biztosítja.

A Gallicoop számokban

 

Tevékenységünk

 

A Gallicoop célja, hogy a fogyasztók számára biztonságos és kiváló minőségű élelmiszeripari termékeket állítsunk elő. Ennek a következetesen végzett tevékenységnek és az önmagunkkal szemben felállított legmagasabb elvárásoknak köszönhetően az elmúlt harminc év alatt piacvezető szereplőjévé váltunk a hazai piacnak. A felelős vállalati működés jegyében kiemelt fontosságot tulajdonítunk a fenntartható működés elvének. Az élelmiszeripar, és azon belül a baromfitartás és feldolgozás jelentős környezetterheléssel jár, ezért a cég működésének minden területén hangsúlyt fektetünk a környezetbarát megoldások alkalmazására, bevezetésére, amellyel versenytársainknak is példát kívánunk mutatni.

  • A hulladékok korszerű és környezetbarát módon Magyarország legnagyobb kapacitású biogáz üzemében kerülnek feldolgozásra.
  • Saját biológiai szennyvíztisztítót építettünk, ennek révén szennyvíz nem hagyja el a telep területét, így egyharmadával csökkent a város szennyvíztisztítójának terhelése is.
  • Saját vízbázissal rendelkezünk, központi telephelyünkön 7 db mélyfúrású kút működik.

Társaságunk az ország legnagyobb zárt rendszerű pulykahústermelő integrációjával rendelkező vállalat. Tevékenységünk két fő területre bontható:

Az egyik a termelési és értékesítési rendszer, amelybe beletartozik a pulykakeltetés és a felhizlalt pulykák feldolgozása, a húskészítmények előállítása, valamint értékesítése.

A másik a termelési integráció, amely felöleli a feldolgozásra kerülő pulykák előnevelését, hizlalását, de az ehhez szükséges tojástermelést és törzstartást is, amit külső partnereink végeznek.

A fentiek jelentik a „szántóföldtől az asztalig” működési vertikumot, amelyben a munkafolyamat minden lépését ellenőrizzük, a speciális baromfitakarmány előállításától a pulyka felnevelésén, feldolgozásán és csomagolásán át egészen a végtermék piacra kerüléséig.

A Gallicoop termékeinek magas minőségét és biztonságát garantálja:

magyar tulajdon – magyar munkaerő – magyar alapanyag – magyar szakértelem – magyarországi feldolgozás – magyar takarmány.

Minőség- és környezeti politika

 

 

Piacaink

 

 

Mára a Gallicoop, mint vállalat és márkanév egyet jelent a megbízható, egészséges és minőségi termékekkel. A friss pulykahúsok mellett már közvetlen fogyasztásra szánt, és minőségileg korszerű termékek széles skálá- jával rendelkezünk. A termékkínálatot a kolbász- és sonkafélék, a felvágottak és májasok, a főtt-füstölt és szárazáruk, a párizsi és virsli félék, valamint a panírozott termékek jelentik. A cég termékei eljutottak Olaszországba, Angliába, Írországba, Franciaországba, Németországba, Portugáliába, de kiemelt fontossággal kezeljük a közeli piacokat is, mint például Ausztria, Horvátország, Románia. Korábbi időszakban a cég megcélozta a keleti piacokat is, ahol Japánban sikerült a piacra bejutni, és esetenként szállított Tajvanra, Dél-Koreába, Hong Kongba és Oroszországba is. A Gallicoop számára az export alapvetően fontos, hiszen a cég által előállított 10 ezer tonna pulykamell mennyiséget alapvetően export oldalon lehetséges értékesíteni.

 

 

Díjak és tanúsítványok

 

 

Társaságunk a fogyasztói bizalmat az Európában használt és elismert minőségbiztosítási rendszerek és élelmiszerbiztonsági szabványok által is garantálja, ennek megfelelően a legmagasabb szakmai és minőségbiztosítási tanúsítványokkal rendelkezik.

Az elmúlt két évtizedben minden évben sikeresen szerepeltünk különböző élelmiszeripari kiállításokon és a Magyar Termék Nagydíj pályázaton. Öt alkalommal kaptunk Foodapest díjat és az elmúlt években Superbrands és Business Superbrands díjasok is lettünk. A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjjal tüntette ki társaságunkat, valamint megkaptuk a Békés megyei Adomány Díjat is, amelyre nagyon büszkék vagyunk. 2019-ben Érték és Minőség Nagydíjat kapott a klasszik pulykamell termékünk.