Ajvárban pácolt pulykanyárs retektzatzikivel

Ajvárban pácolt pulykanyárs retektzatzikivel

50 dkg pulykamellfilé
2 dl natúr joghurt
4 púpozott ek ajvár
2 ek olívaolaj
só, bors

a tzatzikihez:
2 csomó retek
só, bors
1 gerezd fokhagyma
2 dl görög joghurt

A pulykamellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot elkeverjük az ajvárral és az olajjal, és összeforgatjuk a felkockázott hússal. Legalább fél órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben, majd a kockákat nyársra húzzuk, és a sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

Közben a retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a leveleket megmossuk és apróra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a joghurttal és a zúzott fokhagymával.

Szakértelem

Közzétéve

2016-03-09