Almás-gomás tejszínes pulykamell

Almás-gomás tejszínes pulykamell

Hozzávalók:
2 ek liszt
só, bors
4 szelet pulykamellfilé
2 ek vaj
2 ek olívaolaj
1 hagyma, felaprítva
25 dkg csiperkegomba
2 alma
2 dl húsleves
1 dl tejszín

Elkészítés:
1. A húst sózzuk, borsozzuk, lisztben meghempergetjük, majd lerázzuk róla a felesleget. Egy nagy serpenyőben 1 ek olaj és 1 ek vaj keverékén megpirítjuk mindkét oldalon. Félretesszük.
2. A serpenyőbe ismét 1 ek olajat és 1 ek vajat teszünk. A felaprított hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a negyedekre vágott almát és gombát is. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 percig főzzük, míg a gomba megpuhul.
3. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, 10 percig gyöngyöztetjük.
4. A húst kivesszük, a szószt ismét felforraljuk, és simára keverjük a tejszínnel. Visszatesszük bele a húst és úgy tálaljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2016-02-02