Almás-káposztás pulykakockák

Almás-káposztás  pulykakockák

25 dkg pulykamellfilé
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg savanyú káposzta
1 nagyobb alma
2 babérlevél
2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál pirospaprika

Felkockázzuk a pulykamellet, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon serpenyőben hirtelen kisütjük. Ha elkészült, egy tányéron félretesszük.

Egy lábosban olajat hevítünk, erre rádobjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amint megüvegesedett, levesszük a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát. A tűzre visszatéve hozzáadjuk az átöblített savanyú káposztát, az őrölt köményt és a babérlevelet. Öntünk alá egy kis vizet, és közepes lángon kb. 45 percig főzzük. Közben kockára vágjuk az almát, és a főzési idő lejárta előtt tíz perccel a káposztához tesszük.

Ha elkészült a káposzta és az alma is megpirult, akkor  beleforgatjuk a pulykamell kockákat a raguba, és melegen tálaljuk.