Almás-májas lepény

Almás-májas lepény

30 dkg pulykamáj
2 fej vöröshagyma
4 db alma
10 dkg vaj
só, bors
méz
friss bazsalikom
fokhagyma

Kelt tészta:
2 dl tej
2 dl tejföl
2 tojás
70 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
4 dkg élesztő

A hagymát apróra vágjuk, és a fokhagymával együtt vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott pulykamájat, és borssal ízesítjük. Ha a máj átpárolódott, hozzákeverjük a kockára vágott almát, majd megsózzuk.

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a tojásokat, a sót. Alaposan összedolgozzuk, majd lezárható tálban hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Ha elkészült, a tésztával kibélelünk egy sütőformát, az almás májat egyenletesen eloszlatjuk a tetején. Kevés mézet csorgatunk rá, bazsalikomlevéllel ízesítjük, majd 180 ºC-on addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10