Aszpikos pulykaterrin

Aszpikos pulykaterrin

Egy 25 centis terrin formához

Hozzávalók:

20 dkg sonka felkockázva
lapzselatin (fél liter vízhez elegendő)
1 nagy csokor petrezselyem
1 db répa
1 marék zöldborsó

Egy lábasban fél liter forró vízben feloldjuk a zselatint. Kihűtjük. A petrezselymet összevágjuk, és a terrinedény aljára szórjuk. Egy ujjnyi zselatint öntünk rá és hűtőben kihűtjük kb 20 perc alatt. Forró vízben pár perc alatt blansírozzuk az apró kockára vágott répát és a zöldborsót. Leszűrjük, félretesszük. A terrinedénybe tesszük a sonkát és a zöldségeket, majd felöntjük a maradék zselatinnal. Tálalás előtt egy éjszakára hűtőbe tesszük.