Hozzávalók 4 főre
60 dkg krumpli (főzni való)
15 dkg liszt
2 db tojássárgája
1 tk só
A pesztóhoz:
3 marék friss bazsalikom
5 gerezd fokhagyma
0.5 tk só
1.5 dl olívaolaj
10 dkg frissen reszelt parmezán
1 marék fenyőmag
A pesto hozzávalóit robotgépben (vagy mozsárban) keverjük pépesre.
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockára, és vízben főzzük meg. Amikor kész van, szűrjük le, és hagyjuk hűlni.
Krumplinyomón nyomjuk át, tegyük egy tálba és keverjük el a sóval, tojássárgájával, liszttel. Keverjünk hozzá 1 ek bazsalikompesztót. Nyújtsuk hosszú, vékony csíkra és szeljük fel 2 cm-es szeletekre. A szeleteket egy villával nyomjuk le.
Forró vízben főzzük meg a gnocchit, és vegyük ki, amint feljött a víz felszínére. Olívaolajjal keverjük el. Fenyőmaggal, reszelt parmezánnal, és a pesztóval tálajuk.