Bazsalikompesztós gnocchi


Bazsalikompesztós gnocchi


Hozzávalók 4 főre

60 dkg krumpli (főzni való)
15 dkg liszt
2 db tojássárgája
1 tk só

A pesztóhoz:

3 marék friss bazsalikom
5 gerezd fokhagyma
0.5 tk só
1.5 dl olívaolaj
10 dkg frissen reszelt parmezán
1 marék fenyőmag

A pesto hozzávalóit robotgépben (vagy mozsárban) keverjük pépesre.

A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockára, és vízben főzzük meg. Amikor kész van, szűrjük le, és hagyjuk hűlni.

Krumplinyomón nyomjuk át, tegyük egy tálba és keverjük el a sóval, tojássárgájával, liszttel. Keverjünk hozzá 1 ek bazsalikompesztót.  Nyújtsuk hosszú, vékony csíkra és szeljük fel 2 cm-es szeletekre. A szeleteket egy villával nyomjuk le.

Forró vízben főzzük meg a gnocchit, és vegyük ki, amint feljött a víz felszínére. Olívaolajjal keverjük el. Fenyőmaggal, reszelt parmezánnal, és a pesztóval tálajuk.

Hozzászólás írása