Hozzávalók 4 főre 60 dkg krumpli (főzni való) 15 dkg liszt 2 db tojássárgája 1 tk só A pesztóhoz: 3 marék friss bazsalikom 5 gerezd fokhagyma 0.5 tk só 1.5 dl olívaolaj 10 dkg frissen reszelt parmezán 1 marék fenyőmag A pesto hozzávalóit robotgépben (vagy mozsárban) keverjük pépesre. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockára, és vízben főzzük meg. Amikor kész van, szűrjük le, és hagyjuk hűlni. Krumplinyomón nyomjuk át, tegyük egy tálba és keverjük el a sóval, tojássárgájával, liszttel. Keverjünk hozzá 1 ek bazsalikompesztót.  Nyújtsuk hosszú, vékony csíkra és szeljük fel 2 cm-es szeletekre. A szeleteket egy villával nyomjuk le. Forró vízben főzzük meg a gnocchit, és vegyük ki, amint feljött a víz felszínére. Olívaolajjal keverjük el. Fenyőmaggal, reszelt parmezánnal, és a pesztóval tálajuk.