Betyárleves

Betyárleves

40 dkg pulykacombfilé
25 dkg csiperke gomba
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
2 evőkanál finomliszt
1,5 l húsleves
1 kávéskanál csípős paprikakrém
1 csokor kapor

Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott füstölt szalonnát és megpirítjuk. A pulykacombot 1 cm-es kockára vágjuk, majd  hozzáadjuk a piruló szalonnához, és nagy lángon  kb. 10 perc alatt fehérre pároljuk. A felszeletelt gombát is hozzákeverjük a húshoz, és további tíz percig pirítjuk. Meghintjük a liszttel a hozzávalókat, és jól átkeverjük. Felöntjük a húsleves alaplével, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, fűszerezzük a paprikakrémmel és kaporral. Közepes lángon tíz perc alatt készre főzzük.