Brokkolis-pulykasonkás pite

Brokkolis-pulykasonkás pite

Hozzávalók egy 24 centis kerek formához:
a tésztához:
20 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
fél tk só
2-3 ek hideg víz

a töltelékhez:
15 dkg pulykasonka
1 kis fej brokkoli
2 db zöldhagyma
2,5 dl tejszín
5 db tojás
10 dkg reszelt sajt

bors
frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A lisztet a sóval, a felkockázott hideg vajjal, sóval és vízzel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Gombócot formálunk belőle és a hűtőben pihentetjük 30 percet.
A brokkolit kisebb rózsáira szedjük. Gőzpárolóban pár perc alatt félig puhára pároljuk, félretesszük. A sonkát felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. A tojást elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát a formába nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 10 percig elősütjük. Ezután rátesszük a tésztára a brokkolit, hagymát, pulykasonkát, és a tejszínes tojást is ráöntjük. Meghintjük reszelt sajttal, és 35-40 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)

Szakértelem

Közzétéve

2016-02-02