Brokkolival töltött canelloni

Brokkolival töltött canelloni

50 dkg darált pulykacomb
50 dkg brokkoli
25 dkg canelloni tészta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tej
reszelt sajt
oregánó
kakukkfű
olívaolaj
só, bors

A besamel mártáshoz:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tej
szerecsendió

A hagymákat összevágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott brokkolit, és kb. tíz perc alatt puhára pároljuk. Fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, sóval, borssal, majd meghintjük két kanál liszttel. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 2 dl tejet, és sűrű masszává főzzük a darált húsos brokkolit.

Amíg hűl, elkészítjük a besamelt: a felforrósított vajon megfuttatjuk a lisztet, lehúzva a tűzről hozzáadagoljuk a tejet, és csomómentesre keverjük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.

Az előfőzött canelloni tésztákba töljük a brokkolis-húsos masszát, majd egy kivajazott jénai tálba szorosan egymás mellé fektetjük őket. Rájuk öntjük a besamelt, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 ºC-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.