20 dkg pulykamellfilé
1 fej jégsaláta
1 kígyóuborka
pár szem közepes paradicsom
fehér kenyér
Öntet:
1 tojás sárgája
2 teáskanál mustár
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
oregánó
2 dl főzőtejszín
Worchester-szósz
só, bors
A jégsalátát, a paradicsomokat és az uborkát is felszeleteljük, és összekeverjük egy keverőtálban.
A pulykamellet csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon készre sütjük.
Kézi habverővel kikeverjük az öntetet: a tojássárgáját először a mustárral keverjük el, majd lassan, kis adagokban hozzáadjuk az olajat, valamint az összezúzott fokhagymát, a tejszínt és a Worchester-szószt. Végül fűszerezzük ízlés szerint.
A kenyér szeletet megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával, majd kockára vágjuk.
A salátát tányérra halmozzuk, rászorjuk a pulykamell szeleteket, a pirított kenyérkockákat, és lelocsoljuk az öntettel.