Citromos-fokhagymás pulykamell színes kuszkusz körettel

Citromos-fokhagymás pulykamell színes kuszkusz körettel

Hozzávalók 4 főre

4 szelet pulykamell
1 db citrom
1 db zöld citrom
5 gerezd fokhagyma
Szárnyas fűszersó
Fehérbors
A sütéshez olívaolaj

Körethez
30 dkg kuszkusz
1 csokor zöldhagyma
1 db sárga pritamin paprika
1 db zöld pritamin paprika
5 dkg vaj

A húst befűszerezzük, az áttört fokhagymával bedörzsöljük,  a lime levét rácsorgatjuk, és kevés olívaolajon megsütjük. A kuszkuszhoz a zöldségeket apróra vágjuk, és egy tálba tesszük. A kuszkuszt kétszer annyi forró vízzel leöntjük, 5 percre letakarjuk. A vajjal villával átkeverjük, a citrom levével, olívaolajjal, sóval, fehérborssal ízesítjük. A húst a lime reszelt héjával, és a kuszkusszal tálaljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2018-05-08

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.