Coxinha

Coxinha

Hozzávalók 4 főre
60 dkg pulykamellfilé
4 db leveskocka
1 db sárgarépa
2 fej hagyma
2 db babérlevél
1-2 ek vaj
2 bögre liszt
20 dkg krémsajt
1 db lime leve
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2-3 bögre zsemlemorzsa

A pulykamellet a leveskockákkal együtt fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, hogy legalább félig ellepje. Hozzáadjuk a répát és az egyik fej hagymát félbevágva, valamint a babérlevelet. Kis lángon főzzük, amíg a hús teljesen át nem fő. A megpuhult húst kivesszük a léből, és késsel nagyon kis darabokra vagdaljuk vagy aprítógépben durvára daráljuk. Hozzákeverjük a krémsajtot és a lime-levet. Az apróra kockázott másik hagymát és a fokhagymát megpirítjuk egy kevés vajon, majd a pulykahúshoz adjuk.
A főzőlevet megmérjük, és ugyanannyi lisztet adunk hozzá. (Pl. 3 bögre léhez 3 bögre liszt kell.) A keveréket 2-3 perc alatt sűrűbbre főzzük, majd levesszük a tűzről, és kb. 1 órát hűlni hagyjuk.
A tésztából lisztes kézzel golflabda nagyságú golyókat formázunk. Mindbe mélyedést nyomunk, megtöltjük a húsmasszával, majd a nyílást összezárjuk. A golyókat csirkecomb alakúra formázzuk, és sütőpapírra tesszük.
Egy tálban elkeverjük a tojásokat. A „csirkecombokat” megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsában, és kb. 1 órát hűlni hagyjuk. Végül bő olajban aranybarnára sütjük.