Cukkinis tócsnin tálalt pulyka szoté

Cukkinis tócsnin tálalt pulyka szoté

Tócsni:
50 dkg cukkini
50 dkg burgonya
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
őrölt köménymag
majoránna
petrezselyem zöldje
só, bors
zsemlemorzsa

Pulyka szoté:
50 dkg filézett pulykacomb
30 dkg pulykamáj
1 csésze zöldborsó
1 csésze csiperkegomba
1 csésze csemegekukorica
1 paprika
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
majoránna
őrölt kömény
só, bors
2 evőkanál étolaj
1 dl fehérbor
A szoté elkészítése: felkockázzuk a hagymát, és egy serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az apró kockára vágott pulykacombot. Amint a hús megpirult, felöntjük az 1dl borral, majd fedő alatt tovább pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, vékonyra szelt csiperkét, paprikacsíkokat és fűszerezzük. Kb. tíz perc alatt készre pároljuk. Amíg a hús párolódik, apróra vágjuk a pulykamájat és egy kevés olajon lepirítjuk, fűszerezzük borssal, majoránnával, köménnyel. Hozzáadjuk a csemegekukoricát, és készre pároljuk. Amint elkészült, óvatosan összeforgatjuk a pulykacombos raguval.

A tócsni elkészítése: a cukkinit és a burgonyát egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, az összezúzott fokhagymát. Fűszerezzük ízlés szerint, és jól összekeverjük a hozzávalókat. Az elkészült masszát egy kivajazott, zsemlemorzsával behintett tepsibe öntjük kb. 2 cm vastagon. 190 ºC-os sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük. A tócsniból négyzet alakú szeleteket vágunk, és rátálaljuk az elkészült szotét.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10