Erdei gombás lencse vörösborban párolva

Erdei gombás lencse  vörösborban párolva

50 dkg pulykacomb filé
25 dkg lencse
10 dkg szeletelt bacon szalonna
20 dkg erdei gomba
1 dl étolaj
2 szál paszternák
4 gerezd fokhagyma
0,5 dl konyak
2 dl vörösbor
1,5 evőkanál szárított kakukkfű
só, bors

A lencsét átválogatjuk, és beáztatjuk 1-2 órára. A pulykahúst és a szalonnát felkockázzuk. Kevés olajon lepirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a húst. Fűszerezzük kakukkfűvel, és addig sütjük, míg egy kis pírt nem kap a hús. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt paszternákot és a zúzott fokhagymát, átkeverjük a hússal, majd konyakkal meglocsolva pároljuk pár percet.

Ráöntjük a ragura a lencsét, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vörösborral, majd annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Fedő alatt, kis lángon egy órát pároljuk.

A gombákat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A főzési idő vége előtt 15-20 perccel az előkészített gombákat is hozzáadjuk a raguhoz. Miután a ragu elkészült, tíz perc pihentetés után fehér kenyérrel kínáljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10