Eszterházy zúza

Eszterházy zúza

80 dkg pulykazúza
2 közepes hagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
3 db babérlevél
1 dl fehérbor
1 kávéskanál pirospaprika
étolaj
só, bors

A zúzát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

A hagymát az olajon megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát. Belerakjuk a zúzát, megsózzuk, babérlevéllel és őrölt borssal fűszerezzük. Kevés vízzel felöntjük, majd lefedve félig megpároljuk. Amikor a zúza már megpuhult, a vékony karikákra vágott répákat is a zúzához adjuk, és beleöntjük a fehérbort.

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és amikor elkészült a ragú, a zöldségek is megpuhultak, behabarjuk vele, majd beforraljuk.