Falafel karfiol-tabouléval


Falafel karfiol-tabouléval


Hozzávalók 4 főre

A falafelhez:
1 db répa
40 dkg főtt, lecsöpögtetett csicseriborsó
1 marék napraforgómag
2 gerezd áttört fokhagyma
1/2 tk római kömény
½ tk currypor

Bors
Ízlés szerint chili

A tabouléhoz:
1 fej karfiol
1 kis marék dió
1 kismarék aszalt vörösáfonya
1 kis cukkini
1 db piros kápia
1 db zöldpaprika

Bors
Tökmagolaj
Balzsamecet

A falafel hozzávalóit összeturmixoljuk, ha szükséges, a csicseriborsó főzőlevével lazítjuk. Gombócokat formálunk belőle, és fogyasztásig félretesszük. A karfiolt apróra vágjuk. A cukkinit és a paprikákat felkockázzuk. Összekeverjük egy nagy salátástálban a karfiolt, zöldségeket, durvára tört diót, és áfonyát. Sóval, borssal megszórjuk, tökmagolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk. A falafellel tálaljuk.

Hozzászólás írása