Fehérboros pulykatokány

Fehérboros pulykatokány

50 dkg pulyka medalion
1 dl olívaolaj
10 dkg angolszalonna
10 dkg gépsonka
10 dkg csemegeuborka
5 dkg sűrített paradicsom
10 dkg finomliszt
2 dl száraz fehérbor
3 dl csontlé
őrölt fehér bors, só

A húst kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, felhevített olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a belisztezett, csíkokra vágott húst, majd a sűrített paradicsomot. Pár perc sütés után, hozzáadhatjuk a finom metéltre vágott gépsonkát és a csemegeuborkát is.

Felöntjük a fehérborral és a csontlével, és 20 perc alatt készre pároljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10