Fenyőmagos pulykamell diómártással

Fenyőmagos pulykamell  diómártással

Pulykarolád:
80 dkg pulykamellfilé
10 dkg fenyőmag
1 tojásfehérje
1 dl tejszín
1 dl étolaj
só, fehér bors

Diómártás:
5 dkg vaj
15 dkg dióbél
2 dl tejszín
fehér bors

A pulykamellfiléből 4 egyforma szeletet vágunk, fólia alatt kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, fehér borssal hintjük.
A maradék 20-26 dkg „nyesedék” húst a tejszínnel, tojásfehérjével, sóval és fehér borssal rúdmixerrel vagy robotgéppel pépesítjük. Hozzáadjuk a fenyőmagot, összedolgozzuk, és az így keletkezett fenyőmagvas pürét rákenjük a pulykamell szeletekre. A szeletek két szélét kissé behajtjuk, és lazán feltekerjük. Egy megfelelő nagyságú tepsit vékonyan kiolajozunk, és egymás mellé szorosan belehelyezzük a pulykamell tekercseket úgy, hogy az illesztett részük legyen alul. Kb. 150 ºC-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt, még forrón kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.

A diómártáshoz a diót a sütőben enyhén megpirítjuk. A barna külső héját kézzel ledörzsöljük. Majd késsel durvára vágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, ezen a diót átpirítjuk, fehér borssal, sóval ízesítjük, majd tejszínnel felöntjük, és beforraljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10