Fűszeres pulykaszárnyak serpenyős zöldségekkel

Fűszeres pulykaszárnyak serpenyős zöldségekkel

2 kg pulykaszárny

A sós pácléhez:
1 l víz
10 dkg só
10 dkg cukor
75 ml ecet

A fűszerkeverékhez:
6 ek barna cukor
4 ek paprika
3 ek chilipor
2 tk fokhagymapor
1 tk őrölt római kömény
½ tk őrölt szerecsendió
2 ek só
1 ek őrölt fekete bors

A körethez: burgonya, cukkini, piros paprika
Olívaolaj

A pulykaszárnyakat az ízületnél kettévágjuk. A sós páclé hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, a szárnyakat 1-6 órán keresztül pácoljuk benne.
A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük, és a lecsepegtetett szárnyakat alaposan bedörzsöljük vele. Grillen, vagy sütőben megsütjük (kb. 45 perc alatt).
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, és serpenyőben, olajon kb. 15 perc alatt, gyakran kevergetve megsütjük.