Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell

Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell

60 dkg pulykamell
1 evőkanál liszt
15 dkg sült gesztenye
10 dkg magozott aszalt szilva
1 dl száraz vörösbor
1 csokor  újhagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő
2-3 ág kakukkfű
só, bors

Az aszalt szilvát a vörösborban épphogy felforraljuk, majd félretesszük hűlni.

A pulykamellfilét kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Vastag falú serpenyőben a vaj felét felforrósítjuk az olívaolajjal és beledobjuk a húskockákat. Megpirítjuk a húst, majd tálra szedjük.

A serpenyőben lévő zsiradékba tesszük a maradék vajat és megdinszteljük benne a kétféle hagymát. Visszatesszük a hagymára a pulykahúst, hozzáadjuk a vörösborban puhult szilvát, a sült gesztenyét és a kakukkfű ágakról lecsipkedett leveleket. Összeforraljuk a hozzávalókat, majd alacsony lángon, fedő alatt negyed órán keresztül pároljuk. A tejszínben simára keverjük a keményítőt, és a gesztenyés-szilvás pulykához öntjük. Hirtelen beforraljuk a ragut, majd melegen tálaljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10