Gesztenyével töltött hosszúcomb

Gesztenyével töltött hosszúcomb

Hozzávalók:
1 db pulyka hosszúcomb
25 dkg főtt, hámozott gesztenye
20 dkg aszalt szilva
1 kis cukkini
2-3 szál zöldhagyma
1 szikkadt zsemle vagy kifli
1 tojás

bors
őrölt római kömény
1 dl olaj

A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-kölön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, kicsavart, elmorzsolt zsemlét, tojást, és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk, és a bőr alá betöltjük. Ha marad ki töltelék, gombocokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrosítjuk, és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk.

Szakértelem

Közzétéve

2015-12-11