Gluténmentes levendulás sós keksz


Gluténmentes levendulás sós keksz


Hozzávalók 4-6 főre
 
25 dkg vaj
12 dkg porcukor
12 dkg kukorica liszt
25 dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék
csipet só
2-3 evőkanál aszalt vörös áfonya
2 csapott evőkanál szárított levendula
A vajat hidegen, amikor jó kemény, almareszelőn lereszeljük.Hozzáadjuk a porcukrot és kézzel vagy keverőgéppel eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a kukorica-és a gluténmentes lisztet, a csipet sót, a legvégén az összevágott vörös áfonyát és a levendulát, majd összegyúrjuk a tésztát.Amikor összeállt, hengert formázunk belőle, folpackba csavarjuk és betesszük a hűtőbe, amíg annyira megkeményedik a tészta, hogy lehet szeletelni.
A keményre hűlt tésztát kicsomagoljuk és kb fél cm vastagra szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokos sütőben kb. 8-10 percig sütjük.Akkor jó,ha épp van egy kis színe.
Miután kihűlt porcukorba forgatjuk.

Szakértelem

Közzétéve

2018-05-09

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.