Gombás-májas rizottó

Gombás-májas rizottó

5 dl rizottó rizs
1 l húsleves
10 dkg zöldborsó
10 dkg csiperkegomba
30 dkg pulykamáj
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt fehérbors
étolaj

A rizst alaposan megmossuk. A megtisztított májat felkockázzuk, és kevés olajon lepirítjuk, borssal ízesítjük. Ha elkészült, egy tányérra szedve félre tesszük.

Az apró kockákra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, rányomjuk a fokhagymát. Így pároljuk egy-két percig mielőtt hozzáadjuk a rizst. Hagyjuk a rizst egy kicsit pirulni az olajon, majd öntsük fel annyi alaplével, ami éppen ellepi. Ha kezd besűrüsödni a rizottó, folyamatosan adagoljuk hozzá a húslevest, miközben óvatosan keverjük.

Amikor már félig megpuhult a rizs hozzáadjuk a zöldborsót, a májat és a vékonyra szelt gombát, és készre főzzük.