Hozzávalók 4 főre
A hummuszhoz:
1 doboz csicseriborsókonzerv (400g)
2 ek tahini (szezámpaszta)
1 db citrom kifacsart leve
1 gerezd fokhagyma
1 kk só
1 kk őrölt római kömény
1 doboz csíra
1 csomag wrap
A rukkolapesztóhoz:
25 dkg rukkola
1 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
Só
Bors
A csicseriborsót csepegtessük le, de a levét tegyük félre. Tegyük a borsót a többi hozzávalóval együtt robotgépbe, és pürésítsük.
Adjunk hozzá annyit a félretett léből, hogy krémes állaga legyen. Kóstoljuk meg, ha kell, fűszerezzük még.
A rukkolapesztó hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk. A wrapet megkenjük a hummusszal, megszórjuk csírával, feltekerjük. Tálaláskor meglocsoljuk rukkolapesztóval.