Káposztakrémleves kolbászcsipsszel

Káposztakrémleves kolbászcsipsszel

1/2 fej fehér- vagy kelkáposzta
1 l húsalaplé
Körös vastag pulykakolbász
2 evőkanál cukor
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 zellerlevél
1 evőkanál kapor
1 teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál fehérborecet
2 dl főzőtejszín
só, bors

A káposztát csíkokra vágjuk, és átmossuk. A hagymát, fokhagymát kockára vágva kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zellert, és a cukorral karamellizáljuk. Ezután rátesszük a káposztát, és jól összeforgatjuk. Felöntjük a húsalaplével, hozzáadjuk a babérlevelet, kaprot és addig főzzük amíg a káposzta meg nem puhul. Húzzuk le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük. Ízesítsük ecettel, sóval, borssal, majd keverjük hozzá a tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és egy-két perc alatt forraljuk készre.

Amíg fő a leves készítsük el a kolbász chips-szet: a Körös vastag pulykakolbászt vékony szeletekre vágjuk majd a szeleteket egy vastag serpenyőben addig pirítjuk, míg ropogóssá nem válnak. Miután elkészültek, papír törlőkendőre szedjük, és a megmaradt zsiradékot felitatjuk róluk, majd a kész levesbe tálaljuk őket.
Fehér kenyérrel kínáljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10