Kapros zúzaleves

Kapros zúzaleves

50 dkg pulykazúza
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 petrezselyem
2 sárgarépa
1 db paradicsom
1/2 zellergumó
2 dl tejföl
5 dkg liszt
10 dkg vajbab
5 dkg vaj
őrölt kömény
majoránna, só, őrölt bors
1 csokor kapor

Egy lábasban vajat hevítünk, majd lepirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A pulykazúzát darabokra vágjuk, és a hagymához adjuk. Fűszerezzük őrölt köménnyel, őrölt borssal és majoránnával. Sózzuk, majd kevés vízzel felengedjük, és hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot.

Amikor a zúza már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és annyi vizet öntünk még hozzá hogy ellepje a zöldségeket is. Amikor a zöldségek már megpuhultak, beletesszük a vajbabot is, és készre főzzük a levest.

A 2 dl tejföllel és az 5 dkg liszttel habarást készítünk, amit folyamatos keverés mellett hozzáadunk a leveshez, és beforraljuk. A végén a finomra vágott kaporral ízesítjük.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10