Konfitált hosszúcomb almás lilakáposztával

Konfitált hosszúcomb almás lilakáposztával

Hozzávalók:
1 pulyka hosszúcomb
1 friss fűszercsokor (rozmaring, kakukkfű, babérlevél)
4 gerezd fokhagyma
0,5 kg kacsazsír

bors

a körethez:
egy kis fej lilakáposzta
2 db alma
2 ek balzsamecet
1 tk szegfűszeg
pár szem csillagánizs
2 ek barnacukor
1 ek olívaolaj

bors

Elkészítés:
A combot alaposan besózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A combot a felolvasztott kacsazsírral, fűszerekkel és megpucolt fokhagymagerezdekkel egy tepsibe teszük, úgy hogy a zsír ellepje a húst. Lefedve sütőbe toljuk 2,5-3 órára.
A körethez a káposztát legyaluljuk. Az almát kimagozzuk, kockára vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a káposztát, almát, kevés sót és borsot, valamint a cukrot is. Közepes lángon pároljuk, kevés víz és a fűszerek hozzáadásával. 15-20 perc után, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a bazsamecetet is. Ne főzzük túl a káposztát, finomabb ha kicsit roppanós.
A kész combot kivesszük a zsírból, és a sütőben grill fokozaton szép barnára pirítjuk. Az almás káposztával tálaljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2015-12-11