Konyakos májpástétom

Konyakos  májpástétom

30-40 dkg pulykamáj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 fej lilahagyma
8 evőkanál kacsazsír
1 szál rozmaring
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt fehérbors
1,5 dl minőségi konyak
1,5-2 evőkanál méz

A májat öbítsük át hideg vízben, és aprítsuk 2 cm-es darabokra. Négy evőkanál kacsazsírban pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát. Dobjuk bele az összezúzott fokhagymát, majd pirítsuk tovább még 2-3 percig. Ezután adjuk hozzá a májat, majd pároljuk néhány percig, mielőtt hozzáadnánk a felaprított rozmaringot. Locsoljuk meg a konyakkal, adjuk hozzá a mézet. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd hat-nyolc perc alatt főzzük készre, amíg az alkohol teljesen elpárolog.

Ha kész, akkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. A fél lilahagymát kockázzuk fel, szórjuk a turmixgépbe, majd kanalazzuk rá a májas masszát, és turmixoljuk krémesre.

Kanalazzuk át egy mázas cserépedénybe a kész pástétomot. Olvasszuk meg a maradék kacsazsírt, és öntsük le vele a pástétomot, majd tegyük hűtőbe egy napra.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10