Krémsajtos sonka rózsa

Krémsajtos sonka rózsa

1 csomag leveles tészta
25 dkg pulykamell sonka
10 dkg krémsajt
20 dkg füstölt sajt
olvasztott vaj

A szeletelt sonkákat félbevágjuk. A füstölt sajtot finomra reszeljük, és összekeverjük a krémsajttal.

A leveles tésztát kb. 40×60 cm-es méretre nyújtjuk, majd olvasztott vajjal megkenjük. Az olvasztott vaj fölé vékonyan és egyenletesen sajtkrémet kenünk. Elkezdjük felhelyezni a sonka félköröket úgy, hogy legalább 1 cm-rel fedjék egymást – ez szükséges ahhoz, hogy tökéletes rózsaformát kapjunk.

Ha kész az első sor, a sonkák alatt pár mm-rel elvágjuk a tésztát, és a sonkás csíkot feltekerjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a leveles tésztánk véget nem ér. A feltekert sonkarózsákat olvasztott vajjal kikent muffin formába állítjuk, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük amíg szép színe nem lesz.