Kukoricás pulykafasírt sültpaprikaszósszal

Kukoricás pulykafasírt sültpaprikaszósszal

Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
1 db szikkadt zsemle
1 dl tej
1 db tojás
10 dkg főtt kukorica (konzerv)
3 szál zöldhagyma
1 csokor petrezselyem
1 tk só
2 gerezd fokhagyma
ízés szerint frissen őrölt bors
a sütéshez olaj

a sültpaprikaszószhoz:
4 db kápia paprika
3 ek olívaolaj
1 tk só
ízlés szerint őrölt chili
2 ek édes chiliszósz
2 ek fehérborecet

Elkészítés:
A szikkadt zsemlét kevés tejbe beáztatjuk. A darált pulykahúst egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, felaprított zöldhagymát és petrezselymet, áttört fokhagymát, sót, borsot, tojást, és a kicsavart, elmorzsolt zsemlét. Alaposan összedolgozzuk és gombócokat gyúrunk belőle. Forró olajban kisütjük azokat, majd papírtörlőre szedjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paprikát egy tepsire tesszük és kb 25 perc alatt megsütjük. (akkor jó ha sötét foltos) Amikor kivesszük a sütőből, azonnal letakarjuk, így pár perc után könnyedén lehúzhatjuk a paprika bőrét. Egy mixerbe tesszük a paprikahúst, a sót, olivaolajat, chilit, édes chiliszószt és fehérborecetet. Pépesre mixeljük, és a fasírtokhoz tálaljuk.