Lassan főtt pulykacomb zöldségekkel

Lassan főtt pulykacomb zöldségekkel

2 pulykacomb
Olívaolaj
1 nagy fej hagyma
3 szál zellerszár
4 szál répa
4 szem brugonya
2 dl fehérbor
1 l húsleves vagy víz
1 ek keményítő
Só, bors

A combokat sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, olívaolajon barnára pirítjuk minden oldalon. Közben feldaraboljuk a hagymát és a zellert, a serpenyőbe tesszük, és további öt percig kevergetjük. Felöntjük a borral és annyi vízzel vagy húslevessel, hogy a combokat majdnem ellepje. A hőt levéve főzzük másfél órán keresztül. 1 óra elteltével adjuk hozzá a feldarabolt burgonyát és répát. Amikor a hús már nagyon omlósra főtt, kivesszük a combokat, a csontról a húst lefejtjük. A zöldségeket is kivesszük, a visszamaradt levet egy kis keményítővel besűrítjük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2016-07-06