Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal

Mentás quinoa saláta fokhagymás pulykamellkockákkal

Hozzávalók 4 főre
30 dkg pulykamell
2 gerezd fokhagyma

Bors
Olívaolaj
3 marék menta
2 tk vaj
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db lilahagyma
3 darab paradicsom
20 dkg quinoa
1 marék mazsola
Az öntethez
1 dl olívaolaj
ízlés szerint só
2 db citrom kicsavart leve
5 csepp tabasco szósz

A húst vágjuk falatnyi kockára, sózzuk,borsozzuk, Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajat, dobjuk rá az áttört fokhagymát, majd a húst, és pirítsuk aranybarnára.
A quinoát kétszer annyi vízben főzzük puhára 10-12 perc alatt, majd keverjük el 1 tk vajjal, és hűtsük le.
Vágjuk apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, mentát. Az öntet hozzávalóit egy kis csavaros üvegben rázzuk össze.
A zöldségeket, a húst, és az öntetet alaposan keverjük össze a quinoával, sózzuk, borsozzuk és fogyasztás előtt pihentessük 1-2 órát a hűtőszekrényben. Mentalevéllel díszitsük tálaláskor.