Narancsos hosszúcomb, baconös zöldbabbal és krumplipürével

Narancsos hosszúcomb, baconös zöldbabbal és krumplipürével

Hozzávalók:
1 db hosszúcomb egyben
1 kis üveg narancslekvár
2-3 db narancs
5 cent narancslikőr (Grand Marnier vagy Cointreau)
2 marék zsályalevél

bors
olívaolaj
a körethez:
20 dkg szeletelt bacon
50 dkg zöldbab

Elkészítés:
A hosszúcombot előző este alaposan bemasszírozzuk sóval, borssal, olívaolajjal. Sütés előtt felmelegítjük a lekvárt, hozzáöntjük a likőrt, egyet forralunk rajta. Ezzel a narancsos szósszal bekenjük a combot, és beborítjuk zsálylevelekkel. A narancsokat megmossuk, megszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A pulykamellre pakoljuk azokat szépen sorban, fogpiszkálóval odatűzzük. Egy nagy, mély sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a narancsos húst, ha maradt szószunk elkeverjük 2 dl vízzel és a hús alá öntjük, alufóliával lefedjük. 180 fokos sütőben először lefedve sütjük 1,5 órát, majd fólia nélkül pirítjuk még 30 percet. A húst szeletelés előtt pihentetjük.
A körethez a zöldbab végeit lecsipkedjük, és gőzpárolóban 8-10 perc alatt megpároljuk. Néhány darabot összefogunk és baconszelettel középen áttekerjük. Az így kapott csokrokat tepsire rendezzük, és a hús mellett 20 perc alatt készre sütjük.

Szakértelem

Közzétéve

2015-12-11