Padlizsános-pulykamelles tészta

Padlizsános-pulykamelles tészta

4 főre
50 dkg tészta
40 dkg pulykamell
1 kisebb padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj

bors
oregánó
kakukkfű
2 dl tejföl
2 dl húsleves
fél kápia paprika

A tésztát olajos, sós vízben megfőzzük.

A hagymát és fokhagymát felaprítjuk,  a pulykát apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajon a hagymát és fokhagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a húst és pár percig pirítjuk. Az apróra vágott padlizsánt rádobjuk, felöntjük a húslevessel. Megfűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel. Puhára pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a tejfölt és rottyantunk rajta egyet. Összekeverjük a tésztával és friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

 

Szakértelem

Közzétéve

2017-11-10