Provanszi pulykamell

Provanszi pulykamell

4 szelet pulykamell
friss kakukkfű
só, bors
olívaolaj

a ratatouille-hoz:
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
só, bors
oregano

A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk ill. vékonyan felszeleteljük. Egy nagy lábosban olajon puhára dinszteljük.
Közben a padliszánt és a cukkinit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A hagymához adjuk, és kevergetjük, míg meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomkonzervet. Sózzuk, borsozzuk, oreganóval fűszerezzük és még további 20 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.
Közben a pulykamellet sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük friss kakukkfűvel, majd serpenyőben, olívaolajon kisütjük. A ratatouille-jal tálaljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2016-03-09