Pulyka Curry

Pulyka Curry

75 dkg pulykacomb filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
1 alma
1 teáskanál friss reszelt gyömbér
1 evőkanál curry por
3 dl csirkehúsleves
2 dl tejszín
5 dkg csiperke gomba
friss bazsalikom
só, bors

A combot felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a felkockázott almát, curryt és a reszelt gyömbért. Pár percig pároljuk, hogy összeérjenek az ízek, majd felöntjük a levessel. Lefedve, alacsony hőfokon kb. fél órát főzzük.

A húsokat kiszedjük a raguból, és a mártást egy szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, beleszórjuk a gomba szeleteket és felfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Visszatesszük a húsokat, és pár perc alatt készre főzzük.