Pulyka fajitas

,
Pulyka fajitas

Hozzávalók:

a marinádhoz:
1 lime frissen facsart leve
2 ek olívaolaj
2 gered fokhagyma
3 ek borecet
2 ek szójaszósz

bors
chili
cayenne bors

a fajitashoz:
50 dkg pulyka felsőcombfilé vagy mellfilé
1 nagy hagyma
1 db kaliforniai paprika piros
1 db kaliforniai paprika zöld
1 db kaliforniai paprika sárga
fél lime leve
bors
olívaolaj
1 ek szójaszósz
tetejére petrezselyem

Elkészítés:

A marinád hozzávalóit összekeverjük, beetesszük egy lezárható zacskba, és a felcsíkozott felsőcombfilét is hozzáadva pihentetjük a hűtőszekrényben minimum 2-3 órát, vagy egy éjszakát.
A paprikákat és a hagymát felcsíkozzuk. Egy nagy serpenyőben forró olajon megpirítjuk a húst, marináddl együtt, hozzátesszük a felcsíkozott paprikát, borsozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal és a lime levével, és keverve rázogatva kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk petrezselyemmel megszórva, valamint a tortilla lapokkal.

Szakértelem

Közzétéve

2016-03-09