Pulykaburger

Pulykaburger

50 dkg pulyka darálthús
4 ek olívaolaj
2 ek chiliszósz
5 dkg friss zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 lime reszelt héja és fél leve
1 avokádó
1,5 dl görög joghurt
4 db hamburgerzsemle

frissen őrölt bors
2 db paradicsom
néhány salátalevél

Elkészítés:

A daráthúst alaposan összedolgozzuk a zsemlemorzsával, apróra vágott petrezselyemme, a lime reszelt héjával, az áttört fokhagymával. Hozzáadjuk a chiliszószt, sózzuk, borsozzuk.
Négy lapos húsgombócot formázunk belőle, és forró serpenyőben az olajon mindkét oldalán megsütjük. Papírtörlőre szedjük. Az érett avokádót egy csipet sóva és borssal, a lime levével és a
joghurttal összemixeljük. A zsemléket kettévágjuk, mindkét oldalukat száraz serpenyőben megpirítjuk.
Az alsó zsemlét megkenjük az avokádós joghurttal, erre tesszük a saláta levelet és a húst, karikára vágott paradicsomot, esetleg még megöntözhetjük chiliszósszal, és mehet rá a teteje.
Azonnal fogyasztjuk!

Szakértelem

Közzétéve

2016-03-09