Pulykahúsleves gazdagon

Pulykahúsleves gazdagon

60-70 dkg pulykaaprólék:
szárny, pulykanyak, máj, zúza, szív
4 szál sárgarépa
3 szál petrezselyem
1 közepes karalábé
1 kisebb zeller
1 közepes vöröshagyma
1 kisebb paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöldje

A húsokat megmossuk, megtisztítjuk. A belsőségeket feldaraboljuk, majd a húsokkal és az egész hagymával, fokhagymákkal együtt feltesszük főni. Amint felforrt a víz, alacsony lángra állítjuk a főzőlapot, hogy gyöngyözve főjön a leves körülbelül egy-másfél órát. Az időközben keletkező habot eltávolítjuk.

Ha már megpuhult a hús, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket a csokorba kötött petrezselyem zöldjét, és az egész paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a zöldségek is megpuhulnak. Cérnametélttel tálaljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10