Pulykamellsonkás tésztasaláta

Pulykamellsonkás tésztasaláta

45 dkg Fussili durum tészta
10 dkg füstölt pulykamell sonka
10 dkg ementáli sajt
5 dkg olívabogyó
frissen őrölt bors

öntet:
1 csokor friss bazsalikom
2 dl extra szűz olívaolaj
60 ml fehérborecet
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
só, bors

A bazsalikom leveleket a fokhagymával, mustárral együtt turmixgépbe tesszük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a fehérborecetet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leturmixoljuk, amíg selymes öntetet nem kapunk.

A tésztát sós vízben 8-10 perc alatt kifőzzük, és lecsepegtetjük. Felkockázzuk az ementáli sajtot, a pulykamell sonkát, az olívabogyót. Egy nagy keverőtálba tesszük a hozzávalókat, meglocsoljuk az öntettel, és összekeverjük a tésztával. Hűtőbe tesszük egy fél órára, majd hidegen tálaljuk.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10