Pulykás-borsós-répás pie

Pulykás-borsós-répás pie

4 db kisebb formához

Hozzávalók:

30 dkg pulyka felsőcombfilé
2 marék borsó
2-3 répa
1,5 dl tejszín
2 db előre kinyújtott levelestészta
néhány ág friss kakukkfű
1 ek mustár
1 ek olívaolaj

bors

a kenéshez 1 tojás felverve
a tetejére egy marék magkeverék

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A felsőcombfilét falatnyi kockára vágjuk. A répát meghámozzuk, egészen kis darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a húst, hozzáadjuk a répát és a borsót, kakukkfűvel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a mustárt és a tejszínt, alacsony hőfokon 10 percig pároljuk.
Kis hőálló tálakba merjük a ragut, és a levelestésztából akkora köröket vágunk, ami pont befedi, ezzel zárjuk le a tálkákat. A tésztatetőt megkenjük fa elvert tojással, egy kis lukat vágunk a közepébe, hogy a gőz távozni tudjon, és megszórjuk a magkeverékkel. Forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük.