Pulykás-kolbászos paella

,
Pulykás-kolbászos paella

Hozzávalók 4 főre:
1 l húsleves (kockából is jó)
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg pulyka pároskolbász
40 dkg pulykamell
2 db babérlevél
1 db piros kaliforniai vagy pritaminpaprika
4 db paradicsom
1 tk őrölt pirospaprika
30 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs
1 csokor petrezselyem
1 ek olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
1 csipet sáfrány

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a karikára vágott kolbászt, a  felkockázott húst, kaliforniai paprikát, és a paradicsomot.

Szórjuk rá a rizst, öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a sáfrányt, pirospaprikát, sót, frissen őrölt borsot, babérlevelet.

Főzzük készre a rizst, rázogatva, apránként hozzáöntve a húslevest.

Apróra vágott petrezselyemmel és citromkarikával tálaljuk.