Pulykasonkás enpanadas

Pulykasonkás enpanadas

Tészta:
200 g liszt
35 g szobahőmérsékletű vaj
1,5 tojás
30 ml fehérbor

Töltelék:
20 dkg pulykacomb sonka
1 kisebb fej vöröshagyma
15 szem fekete olajbogyó
2 evőkanál tejföl
70 ml főzőtejszín
1 evőkanál extra szűz olívaolaj

A lisztet, a sót egy nagy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és szétmorzsoljuk a lisztben. Egy tojást a borral elkeverünk, és a morzsás állagú liszthez dolgozzuk. Amikor összeállt tésztává, lisztezett felületre tesszük, és cipóvá formáljuk, majd hűtőben pihentetjük 30 percen át.

Közben elkészítjük a krémet: a felaprított vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. A felkockázott sonkát a tálba tesszük, majd hozzáadjuk a hagymát, a tejszínt, a tejfölt és összeturmixoljuk, majd az apróra vágott olajbogyót is hozzá tesszük. Alaposan összekeverjük.

A tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk és 9-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A korongokra egy evőkanálnyi sonkakrémet halmozunk, majd félbehajtva a tésztát, szélüket tojással megkenve összenyomjuk őket. Tepsire helyezve,  megkenegetjük tojással az empanadasainkat. 190 ºC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sülnek.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10