Pulykaszárny kreol módon

Pulykaszárny kreol módon

4 pulykaszárny
Só, bors
Olaj
5 dkg vaj
1 nagy fej hagyma
2 szál szárzeller
1 ek liszt
1 kk kakukkfű
6 dl húsleves vagy víz
A tetejére: 1 csokor petrezselyem vagy újhagyma
A tálaláshoz rizs

A pulykaszárnyakat sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott sütőtálban, 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Közben egyszer megfordítjuk.
A szószhoz a vajon megdinszteljük a felaprított hagymát és a zellert. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel. Belekeverjük a lisztet, majd felöntjük a folyadékkal, és húsz percig kevergetve főzzük.
A sült szárnyakra öntjük a szószt, és további 15 percig sütjük. Petrezselyemmel, újahgymával megszórva, rizzsel körítve tálaljuk.