Pulykaszárny “tikka”

Pulykaszárny “tikka”

1 kg pulykaszárny
1 ujjnyi gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 doboz natúr joghurt (125 g)
1 tk só
½ tk chili
½ őrölt kurkuma
½ tk őrölt római kömény
¾ tk cukor
1 tk paprika
1 tk garam masala fűszerkeverék
6-8 szem burgonya
2 fej lilahagyma
1 ek olívaolaj

A szárnyakat az ízületnél kettávágjuk.
A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a joghurttal és a fűszerekkel. Beleforgatjuk a szárnyakat, és fél órán át (vagy egy éjszakán át a hűtőben) hagyjuk pácolódni.
Közben a burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát szeletekre vágjuk. A burgonyát tepsire tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal. A szárnyakat lecsepegtetjük, szintén a tepsire tesszük. Rátesszük a hagymakarikákat, és 200 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, közben egyszer megfordítjuk.

Szakértelem

Közzétéve

2016-07-06