Rozmaringos pulykaszárnyak

Rozmaringos pulykaszárnyak

2 db pulykaszárny
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
rozmaring
1 dl étolaj
só, bors

Megtisztítjuk, és félbevágjuk a pulykaszárnyakat. Az étolajjal összekeverjük a sót, a frissen őrölt borsot, és a  felaprított friss rozmaring leveleket, majd jól bedörzsöljük velük a húsokat. A szárnyakat egy magas falú tepsibe rakjuk, meglocsoljuk a maradék fűszeres olajjal, majd fóliával letakarva 150 ºC-os sütőben kb. fél óráig pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, mellé szórjuk a  karikára vágott hagymát, és a sütőt  200 ºC-ra állítva pirosra sütjük a szárnyakat. Sütés közben pecsenyelével locsoljuk a szárnyakat hogy jobban piruljanak.

Amikor elkészültek a szárnyak, a sült hagymakarikákat a tetejükre kanalazzuk, meglocsoljuk tejföllel, és néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tejföl is rásüljön.

Szakértelem

Közzétéve

2015-07-10