Sonkás-sajtos aprósütemény

Sonkás-sajtos aprósütemény

60 dkg liszt
25 dkg margarin
2,5 dl crème fraîche
3 db tojás
2 dkg só
2 dkg szalakáli
15 dkg egész sajt
20 dkg nagyon vékonyra szeletelt pulykasonka
reszelt  sajt

A liszttel elkeverjük a szalakálit és a sót. Hozzáadjuk a crème fraîche-t, 2 tojást és a margarint. Az egészet összedolgozzuk, majd 30 percre hűtőbe rakjuk pihenni.

A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10×10-es, vagy 8×8-as négyzeteket vágunk belőle. A kiterített lapokra egy szelet sonka, majd egy kb. 3 mm széles és 5 cm hosszú sajtrudacska kerül. A kiterített négyzet alakú tésztát a jobb alsó saroktól kezdve, átlósan, a bal felső sarok felé összesodorjuk. A maradék 1 tojást felverjük, és megkenjük a tekercsek tetejét.

Sütőpapírra tesszük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 10 perc után megszórjuk a sajttal, majd addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.