Spenótos-kéksajtos rakott padlizsán


Spenótos-kéksajtos rakott padlizsán


Hozzávalók 4 főre

2 db padlizsán
40 dkg spenót
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
15 dkg kéksajt
4 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt mozzarella
Olívaolaj

bors

A padlizsánt felkarikázzuk, sóval megszórjuk, amikor levet eresztett, felitatjuk papírtörlővel. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a padlizsánok mindkét oldalát, félretesszük. A spenótot a fokhagymán megfonnyasztjuk, sóval, borssal ízesítjük. Egy jénait kiolajozunk, beleteszünk egy réteg padlizsánt, ráhalmozunk egy réteg spenótot, arra reszelt mozzarellát, majd újabb réteg padlizsánt,és végül kéksajtot. Meglocsoljuk a hámozott paradicsomkonzervvel, és 200 fokra felfűtött sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólás írása