Spenotós quiche

Spenotós quiche

A tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg hideg vaj
1 kávéskanál só
3-4 evőkanál hideg víz

A töltelék:
45 dkg spenót püré
20 dkg krémsajt
25 dkg túró
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
20 dkg füstölt pulykamell sonka
szerecsendió

A lisztet, a sót egy nagy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és szétmorzsoljuk a lisztben. A vizet kanalanként adagoljuk hozzá, amíg összeáll tésztává, majd tegyük lisztezett felületre, és formáljuk cipóvá, majd hűtőben pihentessük 30 percen át.

Készítsük el a tölteléket: a langyosra melegített spenótpürét keverjük össze a krémsajttal, a két tojással, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a túrót, majd szórjuk bele a kockára vágott sonkát. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd helyezzük bele a kivajazott tortasütő formába, úgy hogy 2-3 cm magas pereme legyen. Öntsük a tésztára a spenótos masszát, és tegyük 190°C-ra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 30 percen keresztül, amíg megszilárdul a töltelék.